Lady Thirty

Om liv i rampljuset

Aktuella bloggportaler

 

Sugen på att börja blogga? Du kanske drömmer om att utveckla ditt skrivande för att en dag vinna Guldspaden för grävande journalistik? Vad roligt! Men du måste du ju ha någonstans att blogga, en plats på internet där din blogg kan bo. Naturligtvis kan du gå direkt på ett eget webbhotell och domän, men de flesta föredrar att börja blogga på en bloggportaler som ger pengar. Detta gör du helt enkelt för att det är smidigt och enkelt att börja blogga på en portal. Här slipper du kodning och har ofta de viktigaste funktionerna täckta vilket kan vara skönt för en nybörjare. I den här texten så ska vi ta upp några aktuella bloggportaler som du kan använda dig av till din nya blogg.

Det finns en mängd olika bloggportaler, antingen allmänna eller inriktade på olika ämnen. Vissa portaler ansöker du till eller bli upplockad av, medan andra är fria för vem som helst att börja blogga på. Vi ska koncentrera oss på det senare så att du snabbt kan hitta en plats för din nya blogg. Men först – varför är det bra att ligga på portal om man bortser från enkelheten? Jo, portaler plockar ofta upp och sätter strålkastarljuset på nya bloggare. Det är alltså ett väldigt bra sätt att få besökare i början av din bloggkarriär. Hur du väljer och vilka portaler det finns tar vi upp i nästa stycke.

Bloggportaler för olika intresseområden

Vill du blogga om ett specifikt ämne så finns det bloggportaler som inriktar sig på olika intresseområden. Portalen Shapemeup huserar till exempel ett antal träningsbloggar. Nouw.com och Devote.se är populära portaler inom främst mode och skönhet. Vill du blogga på en riktigt etablerad plats så är bloggportalen Blogg.se nordens största bloggplattform. Är du istället sugen på något nytt kan du välja nya portalen Daylife.se. Ett gott råd är att kika runt lite på olika portaler. Tänk på vad som är viktigt för dig. Är det att kunna ha stora bilder, kunna moderera kommentarer eller något helt annat? Välj den bloggportal som passar dina önskningar bäst.

Bloggportaler är bra att använda sig av när man startar blogg