Lady Thirty

Om liv i rampljuset

Lady Thirty är ännu en blogg

Bakom bloggen Lady Thirty står Maria Andersson i Uppsala. Till yrket är hon en illustratör och författare som givit ut flera barnböcker. I bloggen blandar Lady Thirty friskt mellan jobbrelaterat material och livet som småbarnsmamma, vilket gör hennes blogg till en varierad läsupplevelse. Hon brukar inte lägga ut foton av sig själv elle sina barn. Istället brukar hon illustrera sin familj och sig själv ritar hon som rödhårig med tjocka svarta glasögon. I bloggen lägger hon upp massvis med härliga bilder från projekt som hon arbetar på. Som frilansare har hon gjort uppdrag för bland annat Rabén & Sjögren, Kikkuli förlag och Kamratposten.

År 2011 gav Lady Thirty ut barnboken ””Tänk om stora vore små”” med programledaren och skådespelerskan Christine Meltzer. Boken berättar på ett humoristiskt sätt vad som skulle hända på jobbet, under parmiddagen och i affären om vuxna betedde sig som barn. Redan på bokens omslag blir humorn synlig, där en vuxen man räcker ut tungan på en finmiddag för att han inte tycker om maten. Just humorn är ständigt närvarande i Marias illustrationer. På bloggen har man även kunnat köpa hennes alster av en webbshop, med allt ifrån böcker till posters. Hon har en förkärlek till djur och även här används humorn när hon t.ex. målar en bäver som superhjälte.

Lady Thirty bloggar och illustrerar

Lady Thirty är prisbelönt

Bloggen som varit igång sedan 2007 är färgglad, rikt illustrerad och blandar högt och lågt. För detta har bloggen fått motta priset Årets Blogstar av Veckorevyn. I priset ingick ett bloggkontrakt hos Veckorevyn. Lady Thirty föddes när Maria pluggade på Serie- och bildberättarprogrammet på Gävle Högskola och skulle göra en serieuppgift. Maria och hennes alter ego är ganska lika personlighetsmässigt. De gör båda ungefär likadana saker och har två barn var, men till utseendet skiljer de sig åt. De tycker båda om små projekt och barnkläder är ett stort intresse som får mycket utrymme i bloggen. Det är en blogg som det är lätt att tycka om.